Werkwijze

Bij mij, als gewichtsconsulente, kun je niet alleen terecht om af te vallen.

Heb je behoefte aan een eenmalig voedingsadvies, wil je aankomen, dan ben ik de juiste persoon om je hiermee te ondersteunen.

Hoe werkt het:

Stap 1

Bij het eerste contact (telefonisch of e-mail) maken we kennis. Samen gaan we na of je bij mij aan het juiste adres bent. Als gewichtsconsulente behandel ik gezonde mensen met overgewicht. Is er sprake van extreem overgewicht, te hoge bloeddruk, of diabetes, etc., dan vraag ik je eerst langs de huisarts te gaan. Je kunt met-  of zonder verwijzing van de huisarts bij mij terecht.

Stap 2

Het intake gesprek is de volgende stap. Voor dit gesprek trekken we een iets langer tijd uit als de volgende consult gesprekken. In dit gesprek wil ik informatie van je ontvangen, zowel algemene als naam adres ed. als meer specifieke informatie zoals wat is je streefgewicht. Maar wat ik in dit gesprek vooral te weten wil komen is wie ben je en wat is je motivatie dat je iets aan je gewicht wilt doen.

Daarnaast zal ik in dit gesprek van je willen vernemen wat je huidige eet- en drink gewoontes zijn. Vervolgens zal ik je vragen of je voor een bepaalde periode een eetdagboekje voor mij wil bijhouden. Dit eetdagboek ga ik gebruiken om te kijken waar je knelpunten zitten en op welke vlakke ik verbeter punten zie. Mijn uitgangspunt zal altijd zijn om een schema op te stellen dat zo dicht mogelijk bij jou zelf zal blijven. Tevens zal in dit eetdagboek of in het gesprek naar bovenkomen wat jouw bewegingspatroon is en of hier verandering in aan gebracht dient te worden.

Stap 3

Tijdens het vervolggesprek neem ik met je door hoe het de afgelopen periode is gegaan. Ging het bijhouden van het eetdagboek goed?

In dit gesprek zal ik bespreken wat je hebt opgeschreven en hoe je tegen een vervolgbehandeling aankijkt. Als het goed is heb jij mij voor deze afspraak het eetdagboek toegestuurd en heb ik een voedseladvies voor je gemaakt. Dat zullen wij dan samen doornemen.

Stap 4

In dit gesprek zal ik met je doornemen hoe het voedseladvies voor jou werkt en of er eventueel veranderingen in aangebracht moeten worden. Ging het goed? Wanneer was het lastig? Gemaakte afspraken worden doorgenomen en besproken. Indien nodig kan er wat dieper op een bepaald onderwerp ingegaan worden. Dit kan iets zijn waar je zelf mee zit maar het kan ook iets zijn wat mij opvalt.

Stap 5

Het exitgesprek is de laatste stap in het proces. De begeleiding stopt hierna. Na dit gesprek worden de puntjes op de i gezet. Het verloop van de begeleiding wordt geëvalueerd. Tijdens al deze gesprekken zullen we altijd een weegmoment inlassen (meten is weten).